ALGEMEEN
 WETTEN EN REGELS
 DE BOEKHOUDING
 UITGAVEN EN ONTVANGSTEN
 JAARREKENING SAMENSTELLEN
 ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE
 WERKKOSTENREGELING
 AANGIFTE BTW/ OMZETBELASTING


Succesvol Boekhouden: wie, wat en waar?

15 maanden gratis e-Boekhouden.nl voor ondernemers én studenten!

Volledig onafhankelijk

Deze website staat volledig los van administratie- of accountantskantoren, boekhoudsoftware of opleidingen. De handleiding heeft als doel de basis van het boekhouden te leren. Alle informatie en bestanden zijn daarom volledig gratis te gebruiken en te delen (mits met bronvermelding). Alle informatie is gebasseerd op de kennis, die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de ervaring een grote rol bij de link naar de praktijk en het gegeven van tips. Ik ben namelijk al enige jaren werkzaam bij een middelgroot accountantskantoor,

Inhoud

In deze handleiding wordt de basis van het boekhouden stap voor stap uitgelegd. Het gaat niet alleen over het verwerken van uitgaven en inkomsten in een boekhoudpakket, want dat is slechts een deel van je boekhouding. Er is gekozen voor een praktische benadering met veel voorbeelden. Een hoofdstuk begint met de algemene theorie, waarna vervolgens uitgelegd wordt hoe het in de boekhouding verwerkt moet worden. Veel handleidingen en/of websites missen deze laatste stap, zodat jij nog niet precies weet hoe je de theorie in de praktijk moet toepassen. Hierbij is niet gestreefd naar een uitleg van alle mogelijke theorieën, wetten en regels, maar naar een uitleg van de meest voorkomende zaken met een link naar de praktijk. Daarnaast worden er tips gegeven, waardoor je boekhouding netjes, overzichtelijk en volledig is. Ook zijn er modellen te downloaden die je kunnen helpen tijdens het boekhouden.

Leerdoelen

Aan het eind van deze handleiding ben je in staat om:

  • De uitgaven en ontvangsten goed in de boekhouding te verwerken. Het verwerken van de inkomsten en uitgaven is de basis van je boekhouding.
  • Zelf de btw-aangiften te verzorgen.
  • De boekhouding om te zetten in een jaarrekening. De jaarrekening bevat de informatie die gepubliceerd moet worden bij de Kamer van Koophandel.

Bespaar geld als ondernemer

Boekhouden is voor veel (beginnende) ondernemers een groot struikelblok. Elke ondernemer ontkomt er niet aan om een boekhouding bij te houden. Veel ondernemers besteden hun boekhouding uit aan een administratiekantoor of een accountantskantoor, waaraan ze vele honderden of zelfs duizenden euro’s kwijt zijn. Dit is niet nodig, vooral niet in deze tijd van crisis. Ondernemers zullen aan de hand van deze website meer inzicht krijgen in alles wat bij de boekhouding komt kijken.

Leer de basis als student

Boekhouden is voor veel studenten een vaak bijzaak, want het gaat hen in eerste instantie om hun eigen opleiding. Studenten krijgen tijdens namelijk tijdens hun opleiding vaak te maken met het vak boekhouden, omdat dit van belang zou kunnen zijn voor hun toekomstige onderneming. Ook studenten zullen aan de hand van deze website meer inzicht krijgen in alles wat bij de boekhouding komt kijken.

Adviseer als adviseur

Veel klanten van administratie- en accountantskantoren besteden hun boekhouding uit, omdat ze er weinig kennis van hebben. Tijdens het bespreken van de opgestelde cijfers is er dan vaak een kloof tussen de kennis van de boekhouder of accountant en de klant. Voor de adviseur is het eenvoudiger adviseren wanneer de klant de basis van een boekhouding kent, zoals de inhoud van het grootboek, de balans en de resultatenrekening. Aangezien de focus van de kantoren steeds meer komt te liggen op de advisering ipv het verwerken van de administratie, is deze website aan klanten aan te bevelen om eens door te lezen.

Gerelateerde begrippenOnline geld verdienen
Tips
Begrippen
Downloads
Boekhoudprogramma's
Gratis e-Boekhouden
Twitter   Twitter
Adverteren?
Doneren
Links
Sitemap
Contact
Wie, wat, waar?
Nieuwsbrief
Copyright © 2018

Online boekhouden
15 maanden gratis!

Online boekhouden
1e jaar gratis

Online boekhouden
1e maand gratis

Online boekhouden
1e maand gratis


Succesvolboekhouden.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden op deze website en eventuele schade die te maken heeft met het gebruik van deze website. Raadpleeg een specialist, zoals een accountant of belastingadviseur, voor meer informatie. ONLINE BOEKHOUDEN
Nu gratis online boekhouden!
1. e-Boekhouden* (tip!)
2. Exact Online (tip!)
3. Visma eAccounting
4. Twinfield
5. Yoursminc
* 15 maanden gratis! ZOEKEN
Begrippen | Tips | Sitemap
XGratis Exact Online