succesvolboekhouden.nl
Gratis e-Boekhouden


Succesvol Boekhouden: wie, wat en waar?

Volledig onafhankelijk

Deze website staat volledig los van administratie- of accountantskantoren, boekhoudsoftware of opleidingen. De handleiding heeft als doel de basis van het boekhouden te leren. Alle informatie en bestanden zijn daarom volledig gratis te gebruiken en te delen (mits met bronvermelding). Alle informatie is gebasseerd op de kennis, die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de ervaring een grote rol bij de link naar de praktijk en het gegeven van tips. Ik ben namelijk al enige jaren werkzaam bij een middelgroot accountantskantoor,

Inhoud

In deze handleiding wordt de basis van het boekhouden stap voor stap uitgelegd. Het gaat niet alleen over het verwerken van uitgaven en inkomsten in een boekhoudpakket, want dat is slechts een deel van je boekhouding. Er is gekozen voor een praktische benadering met veel voorbeelden. Een hoofdstuk begint met de algemene theorie, waarna vervolgens uitgelegd wordt hoe het in de boekhouding verwerkt moet worden. Veel handleidingen en/of websites missen deze laatste stap, zodat jij nog niet precies weet hoe je de theorie in de praktijk moet toepassen. Hierbij is niet gestreefd naar een uitleg van alle mogelijke theorieën, wetten en regels, maar naar een uitleg van de meest voorkomende zaken met een link naar de praktijk. Daarnaast worden er tips gegeven, waardoor je boekhouding netjes, overzichtelijk en volledig is. Ook zijn er modellen te downloaden die je kunnen helpen tijdens het boekhouden.

Leerdoelen

Aan het eind van deze handleiding ben je in staat om:

Bespaar geld als ondernemer

Boekhouden is voor veel (beginnende) ondernemers een groot struikelblok. Elke ondernemer ontkomt er niet aan om een boekhouding bij te houden. Veel ondernemers besteden hun boekhouding uit aan een administratiekantoor of een accountantskantoor, waaraan ze vele honderden of zelfs duizenden euro’s kwijt zijn. Dit is niet nodig, vooral niet in deze tijd van crisis. Ondernemers zullen aan de hand van deze website meer inzicht krijgen in alles wat bij de boekhouding komt kijken.

Leer de basis als student

Boekhouden is voor veel studenten een vaak bijzaak, want het gaat hen in eerste instantie om hun eigen opleiding. Studenten krijgen tijdens namelijk tijdens hun opleiding vaak te maken met het vak boekhouden, omdat dit van belang zou kunnen zijn voor hun toekomstige onderneming. Ook studenten zullen aan de hand van deze website meer inzicht krijgen in alles wat bij de boekhouding komt kijken.

Adviseer als adviseur

Veel klanten van administratie- en accountantskantoren besteden hun boekhouding uit, omdat ze er weinig kennis van hebben. Tijdens het bespreken van de opgestelde cijfers is er dan vaak een kloof tussen de kennis van de boekhouder of accountant en de klant. Voor de adviseur is het eenvoudiger adviseren wanneer de klant de basis van een boekhouding kent, zoals de inhoud van het grootboek, de balans en de resultatenrekening. Aangezien de focus van de kantoren steeds meer komt te liggen op de advisering ipv het verwerken van de administratie, is deze website aan klanten aan te bevelen om eens door te lezen.

Gerelateerde begrippen

Gratis e-Boekhouden
XGratis e-Boekhouden