EnergieDirect.nl

Top 5 beste boekhoudprogramma's voor starter, ZZP'er, MKB

De 5 beste boekhoudprogramma's van 2024 voor starters, ZZP'ers en het MKB. De top 5 van de beste online boekhoudprogramma's op een rij in één overzicht. Probeer ze nu allemaal gratis! Leer zelf eenvoudig en snel online boekhouden met de uitleg op deze website.

Dit zijn de 5 beste boekhoudprogramma's van 2024 voor starters, ZZP'ers en het MKB:

 1. e-Boekhouden.nl
 2. Exact Online
 3. Visma eAccounting
 4. Snelstart

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Beste boekhoudprogramma 2024 voor starters, ZZP'ers en het MKB

  Op zoek naar het beste boekhoudprogramma van 2024 voor starters, ZZP'ers en het MKB? Bekijk hier actuele het overzicht met de beste online boekhoudprogramma's die je ook nog eens gratis kunt proberen. Je kan als ondernemer of student nu gratis kennismaken met online boekhouden!

      e-Boekhouden.nl Exact Online Visma eAccounting Snelstart
  Programma   e-Boekhouden.nl Exact Online eAccounting Snelstart
  Ranking   1. 2. 3. 4.
  Probeer gratis   Probeer gratis Probeer gratis Probeer gratis Probeer gratis

  [specificaties verbergen]

  Bij het kiezen van het boekhoudprogramma dat het beste bij je past, kun je een vergelijking maken op basis van de prijs en de functionaliteiten. Hieronder worden diverse onderwerpen van de top 5 van beste boekhoudsoftware behandeld, zoals de prijs, financieel, klanten, bank, technisch en de extra's.

  Prijzen

  De beste online boekhoudprogramma's voor starters, ZZP'ers en het MKB hebben verschillende prijzen, maar de specificaties zijn grotendeels gelijk. De programma's hebben veelal rond de drie varianten, waarbij de goedkoopste variant uiteraard de minste functionaliteiten bevat.

    e-Boekhouden.nl Exact Online eAccounting Snelstart
  Proefperiode (gratis) !Tijdens de proefperiode kun je gratis en vrijblijvend het boekhoudprogramma proberen. 15 maanden 1 maand 12 maanden 1 maand
  Prijs goedkoopste variant !De functionaliteiten van de goedkoopste variant zijn beperkter dan bij duurdere varianten. € 9,95 € 39,00 € 10,00 € 16,50
  Prijs duurste variant !De functionaliteiten van de duurste variant zijn het meest uitgebreid. € 14,50 € 99,00 € 25,00 € 40,00

  Algemeen

  De algemene zaken rondom de beste boekhoudprogramma's betreffen randzaken die niet direct met de financiële kant van boekhouden te maken hebben. Alle programma's uit deze lijst bezitten een app, waardoor je altijd en overal inzicht in je boekhouding hebt. Het aantal gebruikers en het aantal administraties verschilt per boekhoudprogramma.

    e-Boekhouden.nl Exact Online eAccounting Snelstart
  Gebruikers !Met meerdere gebruikers samenwerken, met functiescheiding op basis van taken, rollen en rechten. Onbeperkt 2 1 1
  Administraties !Meerdere administraties in één boekhoudprogramma voeren. Het aantal is tegen meerprijs vaak uit te breiden. 1 2 1 1
  App !Gratis app voor smartphones (IOS en Android). Ja Ja Ja Ja
  Documenten opslaan !In- en verkoopfacturen als bijlage digitaal opslaan bij boekingen, debiteuren en crediteuren. Ja Ja Ja Ja
  Samenwerken !Samenwerken met accountant of boekhouder door hem of haar direct toegang te verlenen. Ja Ja Ja Ja
  Helpdesk !Neem contact met het boekhoudprogramma op voor technische vragen. Ja Ja Ja Ja

  Financieel

  Bij het vergelijken van de beste online boekhoudprogramma's zijn de financiële specificaties van groot belang. Elke organisatie heeft zijn eigen wensen en behoeften, en veel modules kunnen extra worden aangeschaft.

    e-Boekhouden.nl Exact Online eAccounting Snelstart
  Btw-aangifte !Btw- en ICP-aangiften automatisch doen via het boekhoudprogramma. Ja Ja Ja Ja
  Kostenplaatsen !Opbrengsten en kosten toewijzen aan kostenplaatsen of afdelingen. Ja Ja Ja Ja
  Projecten !Opbrengsten en kosten toewijzen aan projecten. Ja Ja Ja Ja
  Budget !Geef het budget voor een bepaalde periode in per grootboekrekening of kostenplaats, en vergelijk de werkelijke cijfers met dit budget. Ja Ja Ja Ja
  Activa-module !Houd investeringen eenvoudig bij en laat de afschrijvingen automatisch berekenen en boeken. Ja Ja Ja Ja
  Voorraad-module !Houd de locatie, prijs en ouderdom van de artikelen eenvoudig bij. Ja Nee Extra Nee
  Vreemde valuta !Reken facturen en bedragen in vreemde valuta automatisch om tegen de juiste wisselkoers. Nee Ja Ja Ja

  Klanten

  Klanten en het debiteurenbeheer zijn erg belangrijk voor je onderneming. Per boekhoudprogramma zijn de specificaties verschillend, zoals dat je bij de goedkoopste variant van Exact Online slechts 5 verkoopfacturen per maand automatisch kunt versturen. Uiteraard kun je wel via je eigen e-mailprogramma facturen blijven versturen.

    e-Boekhouden.nl Exact Online eAccounting Snelstart
  Facturen maken en versturen !Maak en verstuur de verkoopfacturen via het boekhoudprogramma. In een aantal boekhoudprogramma's is het aantal facturen per maand beperkt in goedkopere varianten. Ja Beperkt Ja Ja
  Herinnering en aanmaning !Maak een overzicht van oude openstaande facturen en verstuur automatisch herinneringen en aanmaningen. Ja Ja Ja Ja
  Offertes !Stel offertes op in het boekhoudprogramma. Ja Ja Extra Ja
  Debiteurenbeheer !Een overzicht van nog niet betaalde facturen door klanten. Ja Ja Ja Ja
  Elektronische facturen !Verstuur elektronische facturen via UBL of PEPPOL. Ja Ja Nee Nee

  Bank en kas

  Het beste boekhoudprogramma heeft een bankkoppeling tussen jouw administratie en je online bankomgeving. Hierdoor worden bankafschriften automatisch gedownload en geïmporteerd in je boekhouding.

    e-Boekhouden.nl Exact Online eAccounting Snelstart
  Bankkoppeling !Haal de bankmutaties rechtstreeks op vanuit je online bankomgeving. Ja Ja Ja Ja
  Betalingen ontvangen !De ontvangen betalingen worden automatisch afgeletterd tegen de openstaande factuur. Ja Ja Ja Ja
  Betalingen uitvoeren !Maak een overzicht van alle te betalen inkoopfacturen en upload een batch-bestand naar de online bankomgeving om alles in één keer te betalen. Ja Ja Nee Ja
  Automatische incasso !Incasseer automatisch bedragen van klanten via een incassobestand. Ja Ja Nee Ja

  Technisch

  De technische aspecten van een boekhoudprogramma zijn met name voor de IT-afdeling.

    e-Boekhouden.nl Exact Online eAccounting Snelstart
  Data importeren en exporteren !Exporteer en importeer data via XML en CSV. Ja Ja Beperkt Ja
  API !Koppel het boekhoudprogramma aan andere software via API. Ja Ja Ja Ja

  Extra's

  Veel online boekhoudprogramma's bieden extra modules aan om meer inzicht in een bepaald onderwerp te krijgen. Deze add-ons zijn tegen een kleine meerprijs aan te schaffen en eenvoudig te implementeren.

      e-Boekhouden.nl Exact Online eAccounting Snelstart
  Scan & Herken   Ja Ja Nee Ja
  Salaris   Nee Ja Nee Nee
  Contract Management   Nee Ja Nee Nee
  Urenregistratie   Ja Nee Ja Nee
  Kilometeradministratie   Ja Nee Nee Nee
  Eigen website   Nee Nee Ja Nee
  Probeer gratis   Probeer gratis Probeer gratis Probeer gratis Probeer gratis

  Meer info over beste boekhoudprogramma's voor starter, ZZP'er en MKB

  Wil je meer informatie over het beste boekhoudprogramma van 2024 voor starters, ZZP'ers en het MKB? Lees dan verder over het betreffende boekhoudprogramma die jouw het beste lijkt:

  1. e-Boekhouden.nl (tip!)
  2. Exact Online (tip!)
  3. eAccounting
  4. Informer

  Boekhoudprogramma vergelijken met de handige vergelijker

  Boekhoudprogramma vergelijken in 2024? Gebruik deze eenvoudige vergelijker voor een volledig overzicht van de beste online boekhoudprogramma's!

  Het is niet eenvoudig om een goed boekhoudprogramma te vinden die past bij je organisatie en die tevens betaalbaar is. Op deze website worden de beste boekhoudprogramma's vergeleken.

  Dit zijn allemaal Nederlandse programma's en zijn erg gebruiksvriendelijk, zelfs als je geen diepgaande kennis van boekhouden hebt. Een boekhoudprogramma vergelijken kun je doen op basis van alle overzichtelijke informatie op deze website.

  Vergelijk boekhoudprogramma's met deze handige vergelijker.

  Boekhoudprogramma vergelijken voor starters, ZZP'ers, kleine en grote ondernemingen

  Bij het vergelijken van boekhoudprogramma's is het van belang om het soort bedrijf aan te geven. Grote ondernemingen hebben namelijk veel meer eisen dan een starter of ZZP'er.

  Een starter ben je als je minimaal 36 facturen per jaar verstuurd en ontvangt. Een ZZP'er handelt al snel 120 facturen per jaar af.

  Daarnaast is het aantal gebruikers belangrijk bij het kiezen van een boekhoudprogramma. Starters en ZZP'ers kunnen gerust af met één gebruiker, maar een MKB-administratie heeft gemiddeld al 5 gebruikers.

  Boekhoudsoftware vergelijken met aanvullende modules

  De meeste boekhoudsoftware is uit te breiden met aanvullende modules. Bij het vergelijken moet je bepalen welke extra's je nodig hebt en hoeveel je bereid bent daarvoor te betalen.

  De meeste boekhoudprogramma's hebben naast een website ook een app voor op mobiele apparaten. Hierdoor heb je altijd en overal inzicht in je administratie. Ook is het mogelijk om je webshop aan je boekhouding te koppelen, zodat veel gegevens automatisch verwerkt worden.

  Aanvullende modules zijn ook bijvoorbeeld de scanfunctie voor facturen, waarmee je de inkoopfacturen eenvoudig digitaal kunt bewaren. Met een bankkoppeling worden al je transacties automatisch geïmporteerd vanuit je bankprogramma, waardoor je deze niet meer handmatig hoeft in te kloppen.

  Ook is het mogelijk om de btw-aangifte direct vanuit het boekhoudprogramma naar de Belastingdienst te sturen. Tot slot kun je ook een urenadministratie en ledenadministratie als extra modules toevoegen bij het vergelijken van boekhoudprogramma's.

  Veel gestelde vragen over de basis van het boekhouden (FAQ)

  Wat is het beste boekhoudprogramma van 2024?

  De beste boekhoudprogramma's sluiten aan op de behoefte van je organisatie. De beste boekhoudprogramma's van 2024 zijn:

  1. e-Boekhouden.nl
  2. Exact Online
  3. eAccounting
  4. Snelstart
  Datum gepubliceerd: 10-08-2022 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Deel 'Top 5 beste boekhoudprogramma's voor starter, ZZP'er, MKB'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  De 5 beste boekhoudprogramma's van 2024 voor starters, ZZP'ers en het MKB. Vergelijk de top 5 van de beste online boekhoudprogramma's.


  Over de auteur van 'Top 5 beste boekhoudprogramma's voor starter, ZZP'er, MKB'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Alle informatie is gebaseerd op de kennis die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de jarenlange ervaring bij een accountantskantoor en als financial controller in het bedrijfsleven een grote rol bij de link naar de praktijk.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet. Speciaal voor bezoekers van deze website heb ik de top 5 beste boekhoudprogramma's op een rij gezet en vergeleken.