succesvolboekhouden.nl
Gratis Exact boekhouden
Wetten en regelsFactuurvereisten

Factuurvereisten: dit moet op een factuur staan (2020)

Er zijn wettelijke eisen aan wat je op een factuur vermeldt. Facturen zijn namelijk de basis voor de berekening van de btw-aangifte. Facturen verstuur je aan zakelijke klanten, voor particulieren hoef je geen factuur te maken. Je factuur moet doorlopend genummerd zijn.

Doorlopende nummering bij van facturen

Gebruikelijk is om het jaartal op te nemen in het factuurnummer. Dit geeft echter problemen bij de overgang naar een nieuw boekjaar. Bij de gratis online boekhouding van e-Boekhouden is het mogelijk om het factuurnummer handmatig te wijzigen.

- Maak via Factureren > Facturen > Toevoegen eenmalig handmatig een factuur aan.
- Geef bij ‘factuurnummer’ handmatig het gewenste nummer in (bijvoorbeeld 2018-0001).

Bij de eerstvolgende factuur die u aanmaakt, of automatisch aangemaakt wordt, telt het systeem automatisch vanaf dit factuurnummer verder. 

Facturen van € 100 of lager

Voor facturen van € 100 (inclusief btw) of lager gelden de volgende eisen:

Facturen van € 100 of hoger

Voor facturen van € 100 (inclusief btw) of hoger gelden de volgende eisen:

Bij e-Boekhouden.nl kun je onbeperkt facturen sturen gedurende het eerste ondernemersjaar! Van elke factuur die je verstuurt moet je een kopie bewaren in je boekhouding. Bewaar deze facturen in een aparte map op volgorde van het factuurnummer, zodat je ze snel terug kunt vinden.

Tip: vermeld op de facturen aan je klanten een betalingstermijn, bijvoorbeeld van 14 of 30 dagen. In veel gevallen zullen klanten binnen deze termijn betalen, zodat jij je geld snel in eigen zak hebt en dus minder risico loopt op wanbetalers.

Lees meer over de factuurvereisten op: Volgende artikel »

Gerelateerde begrippen

Gratis Exact boekhouden
XGratis Twinfield