Gratis eAccounting

Btw-aangifte corrigeren: suppletie omzetbelasting (2020)

Heb je een fout gemaakt bij de btw-aangifte? Als de btw-aangifte reeds is verzonden, kun je deze niet meer aanpassen. Door middel van een suppletie omzetbelasting kun je de gedane btw-aangifte corrigeren.

Het kan voor komen dat je bij de btw-aangifte iets fout hebt gedaan of iets vergeten bent. Als je de aangifte eenmaal verzonden hebt, kun je deze echter niet meer wijzigen. Uiteraard ben je verplicht je fout te herstellen. Dit kan door middel van het formulier suppletie omzetbelasting.

Waar is het formulier suppletie omzetbelasting?

Het suppletieformulier kun je vinden op de website van de Belastingdienst. Als je bent ingelogd staat het formulier suppletie omzetbelasting bij 'overige formulieren'.

Op het formulier vul je de bedragen in die je had moeten aangeven. Geef dus niet het verschil aan tussen de bedragen die je al hebt aangegeven en de bedragen die je had moeten aangeven.

Wanneer verplicht de btw-aangifte te corrigeren?

Wanneer ben je verplicht om de btw-aangifte te corrigeren? Dat is het geval als je de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw hebt aangegeven.

In het beste boekhoudprogramma kun je een overzicht maken van de btw per periode. Ook kun je aansluiting maken tussen je btw-grootboekrekeningen en het betaalde bedrag. Hieruit blijkt of je teveel of te weinig btw betaald hebt.

Je kan elke specifieke aangifte corrigeren, maar ook een correctie doorgeven over een heel jaar. In beide gevallen vermeld je het tijdvak op het suppletieformulier. Hiermee herstel je een fout in je btw-aangifte.

Tip: fout van minder dan €1.000 corrigeren

Heb je een fout in de btw-aangifte gemaakt van minder dan €1.000? Dan hoef je dit niet via het formulier suppletie omzetbelasting te corrigeren, maar mag je het gewoon verrekenen in de eerstvolgende btw-aangifte.

Lees meer over de suppletie omzetbelasting op de website van de Belastingdienst.

Volgende artikel »

Veel gestelde vragen over de suppletie omzetbelasting (FAQ)

Hoe corrigeer je een fout in de btw-aangifte?

Als de btw-aangifte reeds is verzonden, kun je deze niet meer aanpassen. Door middel van een suppletie omzetbelasting kun je een fout in de btw-aangifte corrigeren.

Waar is het formulier suppletie omzetbelasting?

Het suppletieformulier kun je vinden op de website van de Belastingdienst. Als je bent ingelogd staat het formulier suppletie omzetbelasting bij 'overige formulieren'.

Wanneer moet je de btw-aangifte corrigeren?

Je moet de btw-aangifte corrigeren middels een suppletie als je de afgelopen 5 jaar teveel of te weinig btw hebt aangegeven.


Deel 'Btw-aangifte corrigeren: suppletie omzetbelasting (2020)'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Heb je een fout gemaakt bij de btw-aangifte? Door middel van een suppletie omzetbelasting kun je de reeds gedane btw-aangifte corrigeren.


Steun deze gratis website over online boekhouden en administratie

Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze site over online boekhouden en administratie gratis blijft? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.
  • een donatie te doen.
  • een boekhoudprogramma gratis te proberen via links en banners van deze website.

Alvast heel erg bedankt!

e-Boekhouden
15 maand gratis
Exact Online
1 maand gratis
Twinfield
1 maand gratis