HollandsNieuwe

Btw-aangifte corrigeren: suppletie omzetbelasting

Heb je een fout gemaakt bij de btw-aangifte? Als de btw-aangifte reeds is verzonden, kun je deze niet meer aanpassen. Door middel van een suppletie omzetbelasting kun je de gedane btw-aangifte corrigeren.

Het kan voor komen dat je bij de btw-aangifte iets fout hebt gedaan of iets vergeten bent. Als je de aangifte eenmaal verzonden hebt, kun je deze echter niet meer wijzigen. Uiteraard ben je verplicht je fout te herstellen. Dit kan door middel van het formulier suppletie omzetbelasting.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Waar is het formulier suppletie omzetbelasting?

  Het suppletieformulier kun je vinden op de website van de Belastingdienst. Als je bent ingelogd staat het formulier suppletie omzetbelasting bij 'overige formulieren'.

  Op het formulier vul je de bedragen in die je had moeten aangeven. Geef dus niet het verschil aan tussen de bedragen die je al hebt aangegeven en de bedragen die je had moeten aangeven.

  Wanneer verplicht de btw-aangifte te corrigeren?

  Wanneer ben je verplicht om de btw-aangifte te corrigeren? Dat is het geval als je de afgelopen 5 jaar te veel of te weinig btw hebt aangegeven.

  In het beste boekhoudprogramma kun je een overzicht maken van de btw per periode. Ook kun je aansluiting maken tussen je btw-grootboekrekeningen en het betaalde bedrag. Hieruit blijkt of je teveel of te weinig btw betaald hebt.

  Je kan elke specifieke aangifte corrigeren, maar ook een correctie doorgeven over een heel jaar. In beide gevallen vermeld je het tijdvak op het suppletieformulier. Hiermee herstel je een fout in je btw-aangifte.

  Tip: fout van minder dan €1.000 corrigeren

  Heb je een fout in de btw-aangifte gemaakt van minder dan €1.000? Dan hoef je dit niet via het formulier suppletie omzetbelasting te corrigeren, maar mag je het gewoon verrekenen in de eerstvolgende btw-aangifte.

  Lees meer over de suppletie omzetbelasting op de website van de Belastingdienst.

  Volgende artikel »

  Veel gestelde vragen over de suppletie omzetbelasting (FAQ)

  Hoe corrigeer je een fout in de btw-aangifte?

  Als de btw-aangifte reeds is verzonden, kun je deze niet meer aanpassen. Door middel van een suppletie omzetbelasting kun je een fout in de btw-aangifte corrigeren.

  Waar is het formulier suppletie omzetbelasting?

  Het suppletieformulier kun je vinden op de website van de Belastingdienst. Als je bent ingelogd staat het formulier suppletie omzetbelasting bij 'overige formulieren'.

  Wanneer moet je de btw-aangifte corrigeren?

  Je moet de btw-aangifte corrigeren middels een suppletie als je de afgelopen 5 jaar teveel of te weinig btw hebt aangegeven.

  Datum gepubliceerd: 26-12-2016 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Deel 'Btw-aangifte corrigeren: suppletie omzetbelasting'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Heb je een fout gemaakt bij de btw-aangifte? Door middel van een suppletie omzetbelasting kun je de reeds gedane btw-aangifte corrigeren.


  Over de auteur van 'Btw-aangifte corrigeren: suppletie omzetbelasting'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Alle informatie is gebaseerd op de kennis die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de jarenlange ervaring bij een accountantskantoor en als financial controller in het bedrijfsleven een grote rol bij de link naar de praktijk.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet. Speciaal voor bezoekers van deze website heb ik de top 5 beste boekhoudprogramma's op een rij gezet en vergeleken.