Moneybird

Over ons

In deze handleiding wordt de basis van het boekhouden stap voor stap uitgelegd. Het gaat niet alleen over het verwerken van uitgaven en inkomsten in een boekhoudpakket, want dat is slechts een deel van je boekhouding. Er is gekozen voor een praktische benadering met veel voorbeelden. Een hoofdstuk begint met de algemene theorie, waarna vervolgens uitgelegd wordt hoe het in de boekhouding verwerkt moet worden.

Veel handleidingen en/of websites missen deze laatste stap, zodat jij nog niet precies weet hoe je de theorie in de praktijk moet toepassen. Hierbij is niet gestreefd naar een uitleg van alle mogelijke theorieën, wetten en regels, maar naar een uitleg van de meest voorkomende zaken met een link naar de praktijk. Daarnaast worden er tips gegeven, waardoor je boekhouding netjes, overzichtelijk en volledig is. Ook zijn er modellen te downloaden die je kunnen helpen tijdens het boekhouden.

Leerdoelen

Aan het eind van deze handleiding ben je in staat om:

  • De uitgaven en ontvangsten goed in de boekhouding te verwerken. Het verwerken van de inkomsten en uitgaven is de basis van je boekhouding.
  • Zelf de btw-aangiften te verzorgen.
  • De boekhouding om te zetten in een jaarrekening. De jaarrekening bevat de informatie die gepubliceerd moet worden bij de Kamer van Koophandel.

Bespaar geld als ondernemer

Boekhouden is voor veel (beginnende) ondernemers een groot struikelblok. Elke ondernemer ontkomt er niet aan om een boekhouding bij te houden. Veel ondernemers besteden hun boekhouding uit aan een administratiekantoor of een accountantskantoor, waaraan ze vele honderden of zelfs duizenden euro's kwijt zijn. Dit is niet nodig, vooral niet in deze tijd van crisis. Ondernemers zullen aan de hand van deze website meer inzicht krijgen in alles wat bij de boekhouding komt kijken.

Leer de basis als student

Boekhouden is voor veel studenten een vaak bijzaak, want het gaat hen in eerste instantie om hun eigen opleiding. Studenten krijgen tijdens namelijk tijdens hun opleiding vaak te maken met het vak boekhouden, omdat dit van belang zou kunnen zijn voor hun toekomstige onderneming. Ook studenten zullen aan de hand van deze website meer inzicht krijgen in alles wat bij de boekhouding komt kijken.

Adviseer als adviseur

Veel klanten van administratie- en accountantskantoren besteden hun boekhouding uit, omdat ze er weinig kennis van hebben. Tijdens het bespreken van de opgestelde cijfers is er dan vaak een kloof tussen de kennis van de boekhouder of accountant en de klant. Voor de adviseur is het eenvoudiger adviseren wanneer de klant de basis van een boekhouding kent, zoals de inhoud van het grootboek, de balans en de resultatenrekening. Aangezien de focus van de kantoren steeds meer komt te liggen op de advisering ipv het verwerken van de administratie, is deze website aan klanten aan te bevelen om eens door te lezen.

Contact

Wanneer er informatie ontbreekt of als de informatie niet (geheel) juist is, neem dan gerust contact op

Verantwoordelijke persoon

Patrick (auteur en webmaster)

De content op deze website is geschreven en gemaakt door Patrick. Hij is de enige individu die verantwoordelijk is voor de website en de content op de pagina's. Deze webmaster werkt niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is.

Deze website staat volledig los van administratie- of accountantskantoren, boekhoudsoftware of opleidingen. De handleiding heeft als doel de basis van het boekhouden te leren. Alle informatie en bestanden zijn daarom volledig gratis te gebruiken en te delen (mits met bronvermelding). Alle informatie is gebaseerd op de kennis, die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de ervaring een grote rol bij de link naar de praktijk en het gegeven van tips.

Bronvermelding

De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdate. De volgende betrouwbare bronnen zijn geraadpleegd:

Advertenties

Naast informatie wordt op succesvolboekhouden.nl/ ook reclame gemaakt voor online boekhoudprogramma's. Deze vorm van reclame komt goed overeen met het onderwerp van de website, namelijk boekhouden en administratie.

Als bezoeker wordt je op geen enkele wijze verplicht in te gaan op deze advertenties. Wel wordt getracht om bezoekers de beste aanbiedingen en promoties te tonen.


Deel 'Succesvol Boekhouden: wie, wat en waar?'

Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

Alle informatie is gebaseerd op de kennis, die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies.


Over de auteur van 'Succesvol Boekhouden: wie, wat en waar?'

Patrick (auteur en webmaster)

Auteur van deze content is Patrick. Alle informatie is gebaseerd op de kennis die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de jarenlange ervaring bij een accountantskantoor en als financial controller in het bedrijfsleven een grote rol bij de link naar de praktijk.

Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet. Speciaal voor bezoekers van deze website heb ik de top 5 beste boekhoudprogramma's op een rij gezet en vergeleken.