Amazon

Verplichtingen voor de btw: volledige en juiste boekhouding

Het is verplicht een boekhouding bij de houden voor je btw-aangifte. Uit de boekhouding moet namelijk blijken hoeveel btw je moet betalen of terug ontvangt.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Hierbij zijn onder andere de volgende gegevens van belang:

  • Door jou verzonden facturen aan klanten;
  • Ontvangen facturen van leveranciers die je betaald;
  • Uitgaven en ontvangsten;
  • Privégebruik van goederen en diensten.

  Verplichtingen voor de btw in het beste boekhoudprogramma

  In het beste boekhoudprogramma kun je de verplichtingen voor de btw eenvoudig vastleggen. De verzonden en ontvangen facturen kun je als bijlage opslaan, en alle uitgaven en ontvangsten verwerk je via het kas- en bankboek.

  Tip: als je een auto in je onderneming hebt, trek je de kosten van die auto af van je winst. Ook de btw op die kosten kun je terug vragen. Als je privékilometers rijdt met die auto, moet je daarvoor een bedrag verrekenen met de autokosten en de btw. Dit wordt het privégebruik van de auto van je onderneming genoemd. Als je per jaar niet meer dan 500 kilometer privé rijdt, hoef je niets te verrekenen. Dit moet je wel kunnen bewijzen door middel van een rittenadministratie. Een voorbeeld van een rittenadministratie kun je hier downloaden.

  Volgende artikel »

  Downloads

  Datum gepubliceerd: 26-12-2016 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Deel 'Verplichtingen voor de btw: volledige en juiste boekhouding'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Het is verplicht een boekhouding bij te houden voor btw-aangiften. Uit de boekhouding moet blijken hoeveel btw je moet betalen of terug ontvangt.


  Over de auteur van 'Verplichtingen voor de btw: volledige en juiste boekhouding'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Alle informatie is gebaseerd op de kennis die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de jarenlange ervaring bij een accountantskantoor en als financial controller in het bedrijfsleven een grote rol bij de link naar de praktijk.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet. Speciaal voor bezoekers van deze website heb ik de top 5 beste boekhoudprogramma's op een rij gezet en vergeleken.