Gratis e-Boekhouden

Wetten en regels: boekhouding volgens wet en Belastingdienst (2022)

Elke ondernemer zal een boekhouding moeten (laten) bijhouden. Deze verplichting wordt opgelegd door de wet en de Belastingdienst, maar is ook van belang voor je eigen bedrijfsvoering.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Door het bijhouden van een boekhouding heb je altijd snel beschikking over de cijfers en resultaten van je onderneming. Hierdoor krijg je een goed beeld van al je kosten en opbrengsten en kun je tijdig bijsturen. De boekhouding is ook de basis voor je belastingaangiften. De Belastingdienst moet deze snel en goed kunnen controleren.

  Bewaarplicht

  Je bent verplicht om een boekhouding bij te houden en minimaal 7 jaren te bewaren, volgens de wet. Lees meer over de bewaarplicht.

  Boekhouding

  Alle gegevens over je onderneming die je vastlegt op papier of in digitale vorm horen bij je boekhouding, volgens de Belastingdienst. Lees meer over de boekhouding.

  Verplichtingen voor de btw

  Het is verplicht een boekhouding bij de houden voor je btw-aangifte. Uit de boekhouding moet namelijk blijken hoeveel btw je moet betalen of terug ontvangt. Lees meer over de verplichtingen voor de btw.

  Factuurvereisten

  Er zijn wettelijke eisen aan wat je op een factuur vermeldt. Facturen zijn namelijk de basis voor de berekening van de btw-aangifte. Lees meer over de factuurvereisten.

  Volgende artikel »

  Gepubliceerd op: 26-12-2016 | Bijgewerkt op: 24-01-2022 | Door:

  Deel 'Wetten en regels: boekhouding volgens wet en Belastingdienst (2022)'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  De wetten en regels van boekhouden verplichten ondernemers een boekhouding bij te houden. De verplichting wordt opgelegd door de wet en de Belastingdienst.

  e-Boekhouden
  15 maand gratis
  Exact Online
  1 maand gratis
  eAccounting
  12 maand gratis