Simonly acties van KPN

Beschrijving van het aangaan van een schuld of verplichting

Beschrijving van het aangaan van een schuld: een schuld is een zekere verplichting wat leidt tot geldelijke afwikkeling. Een verplichting is een niet direct geldelijke afwikkeling.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Uitgangspunt voor inkoopschuld is de gecontroleerde en goedgekeurde inkoopfactuur. Informatiebehoeften over de omvang van de verplichting, de totale omvang van langlopende schulden, omvang van een groep schulden, omvang van iedere schuld afzonderlijk, omvang van schuld per inkoper. Inkoopschulden worden vastgelegd in de crediteurenadministratie.

  Functiescheiding

  Functiescheiding: schulden bewaren (crediteurenadministrateur), geldmiddelen bewaren (kassier), inkopen en beslissingen, betalingsopdracht geven (treasurer, beschikkend).

  Automatische girale betalingsopdrachten: er wordt betaald via een lijst per vervalperiode. Via een batch worden crediteuren betaald. De uitdraai hiervan moet gecontroleerd worden. Degene die de bankgegevens van de crediteur invoert hoort niet te behoren tot de crediteurenadministratie. De crediteurenlijst moet bewaakt worden.

  Handmatige girale betalingsopdrachten: overschrijvingsformulieren, acceptgiro’s, verzamelopdrachten.

  Elektronisch bankieren:de crediteurenadministratie is gekoppeld aan internet bankieren.

  Kasbetalingen: de kassier heeft alleen bewarende taak. Hij mag geen besluit nemen over de betaling.

  Telefonische betaalopdrachten: spoedeisend, waarbij de bank de bevoegdheid natrekt.

  Periodieke betalingen: speciaal betalingsregister, waarbij andere betalingen voor dezelfde prestaties voorkomen moeten worden.

  Schulden registreren in het beste boekhoudprogramma

  In het beste online boekhoudprogramma kun je schulden eenvoudig registreren. Ook kan je er in bijhouden welke schulden al wel betaald zijn en welke nog openstaan.

  Volgende artikel »

  Gepubliceerd op: 26-12-2016 | Bijgewerkt op: 16-10-2021 | Door:

  Deel 'Beschrijving van het aangaan van een schuld of verplichting'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Beschrijving van de administratieve organisatie van het aangaan van een schuld: een schuld is een zekere verplichting wat leidt tot geldelijke afwikkeling.

  e-Boekhouden
  15 maand gratis
  Exact Online
  1 maand gratis
  eAccounting
  12 maand gratis