Gratis e-Boekhouden.nl

Tegenwoordige en vroegere arbeid in de wkr

Een werkgever kan, in geval van tegenwoordige arbeid, vergoedingen en verstrekkingen als eindheffingsbestanddeel aanwijzen. De werkkostenregeling is bedoeld ter vervanging van de regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen in het kader van de dienstbetrekking. Van vergoedingen en verstrekkingen is in het algemeen alleen sprake bij het verrichten van werkzaamheden.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Loon uit tegenwoordige arbeid

  Een werkgever kan daarom alleen gebruik maken van de forfaitaire ruimte en de gerichte vrijstellingen in gevallen waarin sprake is van loon uit tegenwoordige arbeid, afgezien van de hierna besproken uitzonderingen.

  Verstrekkingen door oud-werkgever

  Ook als eindheffingsbestanddelen zijn opgenomen, in geval van vroegere arbeid, vergoedingen ter zake van de aanschaf van producten van en verstrekkingen door de oud-werkgever. Het gaat hierbij om vergoedingen en verstrekkingen die door de oud-werkgever ook worden verstrekt aan één of meer werknemers met inkomsten uit tegenwoordige arbeid, die voor het overige in dezelfde omstandigheden verkeren.

  In de praktijk gebeurt het vaak dat werkgevers aan oud-werknemers nog jaarlijks een kerstpakket verstrekken of korting geven op producten uit eigen bedrijf. Onder de werkkostenregeling zijn deze vergoedingen en verstrekkingen eindheffingsbestanddelen voor de werkgever en hebben ze geen fiscale gevolgen voor de oud-werknemer.

  Volgende artikel »

  Datum gepubliceerd: 26-12-2016 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Deel 'Tegenwoordige en vroegere arbeid in de wkr'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Bij loon uit tegenwoordige arbeid kan een werkgever alleen gebruik maken van de forfaitaire ruimte en de gerichte vrijstellingen.


  Over de auteur van 'Tegenwoordige en vroegere arbeid in de wkr'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Alle informatie is gebaseerd op de kennis die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de jarenlange ervaring bij een accountantskantoor en als financial controller in het bedrijfsleven een grote rol bij de link naar de praktijk.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet. Speciaal voor bezoekers van deze website heb ik de top 5 beste boekhoudprogramma's op een rij gezet en vergeleken.