Gratis e-Boekhouden

Tegenwoordige en vroegere arbeid in de wkr

Een werkgever kan, in geval van tegenwoordige arbeid, vergoedingen en verstrekkingen als eindheffingsbestanddeel aanwijzen. De werkkostenregeling is bedoeld ter vervanging van de regeling voor vrije vergoedingen en verstrekkingen in het kader van de dienstbetrekking. Van vergoedingen en verstrekkingen is in het algemeen alleen sprake bij het verrichten van werkzaamheden.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Loon uit tegenwoordige arbeid

  Een werkgever kan daarom alleen gebruik maken van de forfaitaire ruimte en de gerichte vrijstellingen in gevallen waarin sprake is van loon uit tegenwoordige arbeid, afgezien van de hierna besproken uitzonderingen.

  Verstrekkingen door oud-werkgever

  Ook als eindheffingsbestanddelen zijn opgenomen, in geval van vroegere arbeid, vergoedingen ter zake van de aanschaf van producten van en verstrekkingen door de oud-werkgever. Het gaat hierbij om vergoedingen en verstrekkingen die door de oud-werkgever ook worden verstrekt aan één of meer werknemers met inkomsten uit tegenwoordige arbeid, die voor het overige in dezelfde omstandigheden verkeren.

  In de praktijk gebeurt het vaak dat werkgevers aan oud-werknemers nog jaarlijks een kerstpakket verstrekken of korting geven op producten uit eigen bedrijf. Onder de werkkostenregeling zijn deze vergoedingen en verstrekkingen eindheffingsbestanddelen voor de werkgever en hebben ze geen fiscale gevolgen voor de oud-werknemer.

  Volgende artikel »


  Deel 'Tegenwoordige en vroegere arbeid in de wkr'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  In gevallen waarin sprake is van loon uit tegenwoordige arbeid kan een werkgever alleen gebruik maken van de forfaitaire ruimte en de gerichte vrijstellingen.


  Steun deze gratis website over online boekhouden en administratie

  Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze site over online boekhouden en administratie gratis blijft? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.
  • een donatie te doen.
  • een boekhoudprogramma gratis te proberen via links en banners van deze website.

  Alvast heel erg bedankt!

  e-Boekhouden
  15 maand gratis
  Exact Online
  1 maand gratis
  eAccounting
  12 maand gratis