5G van Vodafone

Wkr forfait van 1,2% is gerelateerd aan gerichte vrijstellingen

De hoogte van het forfait van 1,2% is gerelateerd aan het bedrag waarvoor geen gerichte vrijstelling bestaat. Hoe meer gerichte vrijstellingen, nihilwaarderingen en forfaitaire waarderingen, hoe lager het forfait.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Hoogte van het forfait

  De € 10 miljard aan vergoedingen en verstrekkingen bestaat voor € 5,8 uit kostensoorten waarvoor geen gerichte vrijstelling bestaat. Voor de andere € 4,2 miljard geldt wel een gerichte vrijstelling. De hoogte van het forfait van 1,2% is gerelateerd aan het bedrag waarvoor geen gerichte vrijstelling bestaat.

  Dit percentage is in de afgelopen jaren al enige malen gewijzigd. Hoe meer gerichte vrijstellingen, nihilwaarderingen en forfaitaire waarderingen, hoe lager het forfait. Eventuele wijzigingen in de lijst van gerichte vrijstellingen en lagere waarderingen verloopt op deze manier budgetneutraal.

  Forfaitaire ruimte

  Voor werkgevers die weinig tot geen gebruik maken van de gerichte vrijstellingen, zijn zo min mogelijk gerichte vrijstellingen en daardoor een hogere forfaitaire ruimte aantrekkelijk. Het tegenovergestelde geldt uiteraard voor werkgevers die veel kostensoorten vergoeden en verstrekken waarvoor gerichte vrijstellingen bestaan. Zij hebben liever veel gerichte vrijstellingen en daardoor een lagere forfaitaire ruimte.

  Het forfait is dusdanig vastgesteld dat alle tekorten aan forfaitaire ruimte van de werkgevers met een tekort kunnen worden gesaldeerd met alle overschotten van de werkgevers met een overschot. Tussen individuele werkgevers kunnen echter wel grote verschillen bestaan. Gebleken is dat 78% van de werkgevers genoeg heeft aan de forfaitaire ruimte.

  Volgende artikel »


  Deel 'Wkr forfait van 1,2% is gerelateerd aan gerichte vrijstellingen'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Het forfait van 1,2% is gerelateerd aan de gerichte vrijstelling bestaat, afhankelijk van andere nihilwaarderingen en forfaitaire waarderingen.


  Steun deze gratis website over online boekhouden en administratie

  Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze site over online boekhouden en administratie gratis blijft? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.
  • een donatie te doen.
  • een boekhoudprogramma gratis te proberen via links en banners van deze website.

  Alvast heel erg bedankt!

  e-Boekhouden
  15 maand gratis
  Exact Online
  1 maand gratis
  eAccounting
  12 maand gratis