ALGEMEEN
 WETTEN EN REGELS
 DE BOEKHOUDING
 UITGAVEN EN ONTVANGSTEN
 JAARREKENING SAMENSTELLEN
 ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE
 WERKKOSTENREGELING
 AANGIFTE BTW/ OMZETBELASTING
WerkkostenregelingForfaitaire ruimte in de wkrHet forfait van de forfaitaire ruimte wkr

Wkr forfait van 1,2% is gerelateerd aan gerichte vrijstellingen (2018)

Klik hier voor een gratis account bij e-Boekhouden.nl t.w.v. 180 euro!

De hoogte van het forfait van 1,2% is gerelateerd aan het bedrag waarvoor geen gerichte vrijstelling bestaat. Hoe meer gerichte vrijstellingen, nihilwaarderingen en forfaitaire waarderingen, hoe lager het forfait.

De € 10 miljard aan vergoedingen en verstrekkingen bestaat voor € 5,8 uit kostensoorten waarvoor geen gerichte vrijstelling bestaat. Voor de andere € 4,2 miljard geldt wel een gerichte vrijstelling. De hoogte van het forfait van 1,2% is gerelateerd aan het bedrag waarvoor geen gerichte vrijstelling bestaat. Dit percentage is in de afgelopen jaren al enige malen gewijzigd. Hoe meer gerichte vrijstellingen, nihilwaarderingen en forfaitaire waarderingen, hoe lager het forfait. Eventuele wijzigingen in de lijst van gerichte vrijstellingen en lagere waarderingen verloopt op deze manier budgetneutraal.

Voor werkgevers die weinig tot geen gebruik maken van de gerichte vrijstellingen, zijn zo min mogelijk gerichte vrijstellingen en daardoor een hogere forfaitaire ruimte aantrekkelijk. Het tegenovergestelde geldt uiteraard voor werkgevers die veel kostensoorten vergoeden en verstrekken waarvoor gerichte vrijstellingen bestaan. Zij hebben liever veel gerichte vrijstellingen en daardoor een lagere forfaitaire ruimte. Het forfait is dusdanig vastgesteld dat alle tekorten aan forfaitaire ruimte van de werkgevers met een tekort kunnen worden gesaldeerd met alle overschotten van de werkgevers met een overschot. Tussen individuele werkgevers kunnen echter wel grote verschillen bestaan. Gebleken is dat 78% van de werkgevers genoeg heeft aan de forfaitaire ruimte.

Volgende artikel »Online geld verdienen
Tips
Begrippen
Downloads
Boekhoudprogramma's
Gratis e-Boekhouden
Twitter   Twitter
Adverteren?
Doneren
Links
Sitemap
Contact
Wie, wat, waar?
Nieuwsbrief
Copyright © 2018

Online boekhouden
15 maanden gratis!

Online boekhouden
1e jaar gratis

Online boekhouden
1e maand gratis

Online boekhouden
1e maand gratis


Succesvolboekhouden.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden op deze website en eventuele schade die te maken heeft met het gebruik van deze website. Raadpleeg een specialist, zoals een accountant of belastingadviseur, voor meer informatie. ONLINE BOEKHOUDEN
Nu gratis online boekhouden!
1. e-Boekhouden* (tip!)
2. Exact Online (tip!)
3. Visma eAccounting
4. Twinfield
5. Yoursminc
* 15 maanden gratis! ZOEKEN
Begrippen | Tips | Sitemap
XGratis e-Boekhouden