Gratis eAccounting

Eindheffingsbestanddeel aanwijzen in de wkr

Een werkgever hoeft een vergoeding of verstrekking niet expliciet als eindheffingsbestanddeel of als individueel loon aan te wijzen. Er hoeft geen verzoek aan de Belastingdienst te worden gedaan.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Uit collectieve en individuele afspraken met werknemers blijkt wat de werkgever beoogt. Ook blijkt dit uit de vastleggingen in de financiële administratie. Als er niets is afgesproken, is de feitelijke handeling van de werkgever bepalend.

  Als de werkgever een vergoeding of verstrekking tot het individuele loon rekent, heeft hij het niet als eindheffingsbestanddeel aangewezen. Andersom geldt dat als de werkgever een vergoeding of verstrekking niet tot het individuele loon heeft gerekend, het aannemelijk is dat hij het als eindheffingsbestanddeel aanmerkt.

  Indien de werkgever een vergoeding of verstrekking per abuis niet conform afspraken verwerkt, mag hij deze fout achteraf herstellen.

  Eindheffingsbestanddeel in online boekhoudprogramma's

  In online boekhoudprogramma's zijn de eindheffingsbestanddelen eenvoudig te verwerken. Je kan de vergoeding of verstrekking die je als eindheffingsbestanddeel wilt aanwijzen op een afzonderlijke grootboekrekening boeken, waarmee je de betreffende kosten inzichtelijk maakt.

  Volgende artikel »


  Deel 'Eindheffingsbestanddeel aanwijzen in de wkr'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Een werkgever hoeft een vergoeding of verstrekking niet expliciet als eindheffingsbestanddeel of als individueel loon aan te wijzen.


  Steun deze gratis website over online boekhouden en administratie

  Waardeer je de informatie op deze website? Wil je dat deze site over online boekhouden en administratie gratis blijft? Ik, Patrick, ben een gewone burger die dit allemaal vrijwillig doet en kan daarom jouw hulp van harte gebruiken door:

  • het delen van pagina's en nieuws op je social media-accounts.
  • de social media-pagina's van deze website te liken en volgen.
  • een donatie te doen.
  • een boekhoudprogramma gratis te proberen via links en banners van deze website.

  Alvast heel erg bedankt!

  e-Boekhouden
  15 maand gratis
  Exact Online
  1 maand gratis
  eAccounting
  12 maand gratis