Gratis eAccounting

Eindheffingsbestanddeel aanwijzen in de wkr

Een werkgever hoeft een vergoeding of verstrekking niet expliciet als eindheffingsbestanddeel of als individueel loon aan te wijzen. Er hoeft geen verzoek aan de Belastingdienst te worden gedaan.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Uit collectieve en individuele afspraken met werknemers blijkt wat de werkgever beoogt. Ook blijkt dit uit de vastleggingen in de financiële administratie. Als er niets is afgesproken, is de feitelijke handeling van de werkgever bepalend.

  Als de werkgever een vergoeding of verstrekking tot het individuele loon rekent, heeft hij het niet als eindheffingsbestanddeel aangewezen. Andersom geldt dat als de werkgever een vergoeding of verstrekking niet tot het individuele loon heeft gerekend, het aannemelijk is dat hij het als eindheffingsbestanddeel aanmerkt.

  Indien de werkgever een vergoeding of verstrekking per abuis niet conform afspraken verwerkt, mag hij deze fout achteraf herstellen.

  Eindheffingsbestanddeel in online boekhoudprogramma's

  In online boekhoudprogramma's zijn de eindheffingsbestanddelen eenvoudig te verwerken. Je kan de vergoeding of verstrekking die je als eindheffingsbestanddeel wilt aanwijzen op een afzonderlijke grootboekrekening boeken, waarmee je de betreffende kosten inzichtelijk maakt.

  Volgende artikel »

  Datum gepubliceerd: 26-12-2016 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Deel 'Eindheffingsbestanddeel aanwijzen in de wkr'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Een werkgever hoeft een vergoeding of verstrekking niet expliciet als eindheffingsbestanddeel of als individueel loon aan te wijzen.


  Over de auteur van 'Eindheffingsbestanddeel aanwijzen in de wkr'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Alle informatie is gebaseerd op de kennis die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de jarenlange ervaring bij een accountantskantoor en als financial controller in het bedrijfsleven een grote rol bij de link naar de praktijk.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet. Speciaal voor bezoekers van deze website heb ik de top 5 beste boekhoudprogramma's op een rij gezet en vergeleken.