ALGEMEEN
 WETTEN EN REGELS
 DE BOEKHOUDING
 UITGAVEN EN ONTVANGSTEN
 JAARREKENING SAMENSTELLEN
 ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE
 WERKKOSTENREGELING
 AANGIFTE BTW/ OMZETBELASTING
WerkkostenregelingWaarde van de verstrekking in de wkrForfaitaire waarderingen in de wkr

Forfaitaire waardering: vast bedrag voor vergoeding en verstrekking (2018)

Gratis online boekhouden? Registreren kan alleen nog deze week!

Forfaitaire waarderingen in de werkkostenregeling betreffen een door de wet voorgeschreven waardering van aangewezen vergoedingen en verstrekkingen.

De waarde van volgende voorzieningen die gebruikt of verbruikt worden op een werkplek wordt gesteld op de daarbij vermelde bedragen:

  • Voorzieningen die geheel of gedeeltelijk gebruikt of verbruikt worden op een werkplek;
  • Een ter beschikking gestelde woning.

Voorzieningen die geheel of gedeeltelijk gebruikt of verbruikt worden op een werkplek
De waarde van dergelijke maaltijden wordt gesteld op € 3,20. Hieronder vallen alle vormen van maaltijd, zoals ontbijt, lunch of diner. De waarde is lager dan het bedrag dat een werknemer gemiddeld op de werkplek besteedt aan een maaltijd.

De waarde van huisvesting en inwoning op de werkplek wordt gesteld op € 5,40 per dag. Hierbij gaat het niet om het genot van een in het kader van de dienstbetrekking ter beschikking gestelde woning. Het gaat om huisvesting op een plaats waar de werknemer niet woont, maar in het kader van zijn werkzaamheden verblijft. Hierbij valt te denken aan verblijf aan boord van een schip, boorplatform of in een kermiswagen. De verstrekking van energie, water en bewassing valt ook onder deze bepaling. Verstrekte maaltijden vallen niet onder deze bepaling.

Een ter beschikking gestelde woning
De waarde van het genot van een in het kader van de dienstbetrekking ter beschikking gestelde woning, waarvan het gebruik voor de behoorlijke vervulling van de dienstbetrekking is vereist, wordt gesteld op de waarde in het economische verkeer van dat genot, met een maximum van 18% van het voor de werknemer op jaarbasis geldende loon bij een overeengekomen arbeidsduur van 36 uur per week. De werknemer moet zijn werkzaamheden vanuit de dienstwoning verrichten en kan redelijkerwijs niet afzien van gebruik van de ter beschikking gestelde woning. Hierbij valt te denken aan de woning voor een portier, brugwachter of pastor.

Volgende artikel »Online geld verdienen
Tips
Begrippen
Downloads
Boekhoudprogramma's
Gratis e-Boekhouden
Twitter   Twitter
Adverteren?
Doneren
Links
Sitemap
Contact
Wie, wat, waar?
Nieuwsbrief
Copyright © 2018

Online boekhouden
15 maanden gratis!

Online boekhouden
1e jaar gratis

Online boekhouden
1e maand gratis

Online boekhouden
1e maand gratis


Succesvolboekhouden.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden op deze website en eventuele schade die te maken heeft met het gebruik van deze website. Raadpleeg een specialist, zoals een accountant of belastingadviseur, voor meer informatie. ONLINE BOEKHOUDEN
Nu gratis online boekhouden!
1. e-Boekhouden* (tip!)
2. Exact Online (tip!)
3. Visma eAccounting
4. Twinfield
5. Yoursminc
* 15 maanden gratis! ZOEKEN
Begrippen | Tips | Sitemap
XGratis e-Boekhouden