Vattenfall

Vaste kostenvergoedingen vallen in de forfaitaire ruimte

Het is niet ongebruikelijk dat de werkgever kosten vergoedt in de vorm van een vaste kostenvergoeding. Indien deze vergoeding betrekking heeft op eindheffingsbestanddelen, valt de vergoeding in de forfaitaire ruimte.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Indien die vergoedde kosten onder de gerichte vrijstellingen vallen, moet aan de bepaling van de hoogte van de vergoeding een onderzoek naar de werkelijke kosten ten grondslag liggen. Bestaande vaste vergoedingen behoren al gebaseerd te zijn op een dergelijk onderzoek, zodat in ongewijzigde situaties geen nieuw onderzoek gedaan hoeft te worden.

  Vaste kosten vergoedingen in online boekhoudprogramma's

  In online boekhoudprogramma's kun je de vaste kosten vergoedingen eenvoudig registreren. Op een vaste grootboekrekening boek je deze vergoeding als onderdeel van de werkkostenregeling.

  Volgende artikel »

  Datum gepubliceerd: 26-12-2016 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Deel 'Vaste kostenvergoedingen vallen in de forfaitaire ruimte'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Indien een vaste kostenvergoeding betrekking heeft op eindheffingsbestanddelen, valt de vergoeding in de forfaitaire ruimte.


  Over de auteur van 'Vaste kostenvergoedingen vallen in de forfaitaire ruimte'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Alle informatie is gebaseerd op de kennis die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de jarenlange ervaring bij een accountantskantoor en als financial controller in het bedrijfsleven een grote rol bij de link naar de praktijk.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet. Speciaal voor bezoekers van deze website heb ik de top 5 beste boekhoudprogramma's op een rij gezet en vergeleken.