ALGEMEEN
 WETTEN EN REGELS
 DE BOEKHOUDING
 UITGAVEN EN ONTVANGSTEN
 JAARREKENING SAMENSTELLEN
 ADMINISTRATIEVE ORGANISATIE
 WERKKOSTENREGELING
 AANGIFTE BTW/ OMZETBELASTING
WerkkostenregelingNoodzakelijkheidscriterium in de wkrBeperkte introductie van de wkr

Noodzakelijkheidscriterium van de wkr is beperkt ingevoerd 2015 (2018)

Gratis online boekhouden? Registreren kan alleen nog deze week!

Het noodzakelijkheidscriterium is slechts beperkt ingevoerd per 1 januari 2015, zodat uit de praktijk zal gaan blijken of voortzetten en/of bredere introductie gewenst is.

Gezien de technologische ontwikkelingen is het onderscheid tussen hulpmiddelen, zoals computers en tablets, en mobiele communicatiemiddelen, steeds minder makkelijk te maken. Toch werden tot 1 januari 2015 de zakelijkheidseisen (>90% voor hulpmiddelen en >10% voor mobiele communicatiemiddelen) niet gelijkgetrokken. Tussenliggende percentages zouden leiden tot veel discussie, omdat ze niet goed toetsbaar zijn. De Belastingdienst ging er van uit dat sprake was van een communicatiemiddel als het beeldscherm een diagonaal had van niet meer dan 7 inch (17,78 cm). Dergelijke apparaten zijn te beperkt voor langdurig gebruik als computer, tenzij de werkgever het tegendeel kan weerleggen.

Door een open norm is onderscheid in de wetgeving niet meer nodig. Toch hebben veel werkgevers behoefte aan duidelijkheid vooraf. Ook wordt verwacht dat een open norm veel discussie met de Belastingdienst teweeg zal brengen. Hierdoor zullen de uitvoeringskosten stijgen. Het noodzakelijkheidscriterium is dan ook slechts beperkt ingevoerd per 1 januari 2015, zodat uit de praktijk zal gaan blijken of voortzetten en/of bredere introductie gewenst is. In de loop van 2018 zullen de resultaten van de evaluatie bekend zijn.

De beperkte invoering heeft alleen betrekking op gereedschappen, computers, mobiele communicatiemiddelen en dergelijke apparatuur. Er is gekozen voor deze categorieën, omdat blijkt dat er in de praktijk veel problemen zijn met betrekking tot hiervoor genoemde de zakelijkheidseisen. Hierdoor ontstaat er een ongelijke behandeling ten opzichte van andere vergoedingen en verstrekkingen. Ook behoeft de beperkte invoering een duidelijke inkadering van de hieronder vallende hulpmiddelen, waardoor afbakeningsvragen zich niet voor zullen gaan doen.

Volgende artikel »Online geld verdienen
Tips
Begrippen
Downloads
Boekhoudprogramma's
Gratis e-Boekhouden
Twitter   Twitter
Adverteren?
Doneren
Links
Sitemap
Contact
Wie, wat, waar?
Nieuwsbrief
Copyright © 2018

Online boekhouden
15 maanden gratis!

Online boekhouden
1e jaar gratis

Online boekhouden
1e maand gratis

Online boekhouden
1e maand gratis


Succesvolboekhouden.nl is niet aansprakelijk voor onjuistheden op deze website en eventuele schade die te maken heeft met het gebruik van deze website. Raadpleeg een specialist, zoals een accountant of belastingadviseur, voor meer informatie. ONLINE BOEKHOUDEN
Nu gratis online boekhouden!
1. e-Boekhouden* (tip!)
2. Exact Online (tip!)
3. Visma eAccounting
4. Twinfield
5. Yoursminc
* 15 maanden gratis! ZOEKEN
Begrippen | Tips | Sitemap
XGratis e-Boekhouden