Gratis eAccounting

Idee en activiteiten van eigen bedrijf in ondernemingsplan

In het ondernemingsplan ga je uitgebreid in op jij als ondernemer in het ondernemingsplan. Wat is je drijfveer om voor jezelf te beginnen? Met welk idee verwacht jij succesvol te worden? Welke activiteiten onderscheiden zich van de concurrentie? In dit onderdeel vertel je enthousiast over jouw unieke idee en de activiteiten van je eigen bedrijf.

Inhoudsopgave [verbergen]

? min. leestijd | ? woorden

  Jouw idee voor je eigen bedrijf

  Je schrijft in het ondernemingsplan waarom je een eigen bedrijf wilt starten. Waarom heb je besloten om voor jezelf te beginnen? Hoelang droom je al over het ondernemerschap? Het gaat hier om informatie over de achtergrond voor het starten van je eigen bedrijf. Je kan voor jezelf beginnen om meer inkomen te genieten, om je creativiteit ruim baan te geven of omdat je ergens beter in bent dan eventuele concurrenten.

  Een goed idee is de basis van een winstgevend bedrijf. Om je concurrenten te verslaan, moet je namelijk iets unieks toevoegen aan een product of dienst. Waarom moeten klanten voor jou kiezen, in plaats van voor de concurrent? Wat is jouw onderscheidend vermogen, waarmee je je onderscheidt van de rest? Aan welke vraag ga je voldoen of welk probleem los je op? Wat voegt jouw product/dienst toe?

  Uiteraard ben je zelf heel enthousiast over hetgeen je wilt gaan verkopen, maar vraag jezelf af of ook anderen dit zullen zijn. Middels prototypes, video's of publicaties in bladen en op social media kun je enigszins peilen wat de mening van de mensen is over jouw idee. Het is bij het starten van een onderneming heel erg belangrijk om na te denken over het onderscheidend vermogen van je idee.

  De activiteiten van je eigen bedrijf

  Ook beschrijf je uitgebreid wat de activiteiten van je bedrijf gaan worden. Welke producten of diensten ga je aanbieden? Hoe ga je dit aanpakken? En op welke doelgroep ga je je richten?

  Je idee voor een startend bedrijf kan bestaan uit het verbeteren van een bestaand product of dienst. Dit zal niet in alle gevallen heel onderscheidend zijn. Is het trouwens wel toegestaan om een product van een concurrent als basis voor je eigen product te nemen? Je moet als startende ondernemer uitzoeken hoe het zit met patenten en merkenrechten.

  Een beter idee is het om een geheel nieuw product te ontwikkelen of een nieuwe dienst aan te bieden. Hoe unieker je product of dienst, hoe meer interesse potentiële klanten zullen hebben. Keerzijde is echter dat er ook mensen zijn die de kat uit de boom kijken in geval van nieuwe ontwikkelingen en liever bij het oude en vertrouwde blijven.

  Veel gestelde vragen over Idee en activiteiten van je eigen bedrijf in het ondernemingsplan (FAQ)

  Wat beschrijf je over jouw bedrijfsidee in het ondernemingsplan?

  Over jouw bedrijfsidee schrijf je in het ondernemingsplan wat je drijfveer is om een eigen bedrijf te starten.

  Wat beschrijf je over jouw bedrijfsactiviteiten in het ondernemingsplan?

  Over jouw bedrijfsactiviteiten schrijf je in het ondernemingsplan wat je gaat doen, hoe je te werk gaat en wie je doelgroep is.

  Datum gepubliceerd: 10-08-2022 | Datum bijgewerkt: 16-08-2023 | Auteur:

  Deel 'Idee en activiteiten van eigen bedrijf in ondernemingsplan'

  Deel dit bericht via social media met je familie, vrienden en collega's!

  Het idee en activiteiten van je eigen bedrijf. Met welk idee verwacht je succes te behalen? Welke activiteiten, producten en diensten zijn onderscheidend?


  Over de auteur van 'Idee en activiteiten van eigen bedrijf in ondernemingsplan'

  Patrick (auteur en webmaster)

  Auteur van deze content is Patrick. Alle informatie is gebaseerd op de kennis die ik heb verkregen uit een tweetal hbo- en een tweetal post hbo-studies. Daarnaast speelt de jarenlange ervaring bij een accountantskantoor en als financial controller in het bedrijfsleven een grote rol bij de link naar de praktijk.

  Ik werk niet voor een gerelateerd bedrijf of instelling, waardoor de informatie betrouwbaar en onafhankelijk is. De informatie is nauwkeurig verzameld op basis van betrouwbare bronnen en wordt regelmatig geüpdatet. Speciaal voor bezoekers van deze website heb ik de top 5 beste boekhoudprogramma's op een rij gezet en vergeleken.